hidup tenang tanpa serangga!!

Wednesday, August 15, 2012

an old diary of mine

salam :D 
Tiba-tiba rasa nak baca diary lame... and then.... i terbukak page bertarikh... 4/6/2009
masa ni ana form 5 ahaks..

"4th of June, 2009
10:00 am
Sometimes, mase aku tengah 
sidai kaen, aku nampak roket.... laju je 
dia terbang ngan membentuk asap yg 
panjang... Sometimes gak, helikopter bomba 
lalu, dia terbang rendah je kan... roket 
tu panjang halus je... Sometimes gak, 
aku dengar bunyi kapal terbang, pastu aku 
nampak la kapal terbang tu... Betol2 ngah 
sidai baju tibe2 tenampak... Bile aku nampak 
tu, aku terus menanam cita2, suatu hari 
nanti, aku akan flight somewhere and
I can see the world ... Selama nie, I just 
could see it up at 
the sky away from me.. 
Mase tu, xtwu la... wlaupun mse kcik pnah naik tapi x 
ingat la... ntah la... nk gi 
ke xnak luar negara..."

hak hak banyaknye kenangan terimbau kembali..
--------------------------

okay ak terbukak balik post ni pada tarikh 04 Jun 2014.

Thursday, August 9, 2012

doa ketika rasa terganggu / sepi / terjaga dari tidur ; terkejut / rasa tak puas hati / rasa di aniaya / ...


Hati ini akan tenang dgn mengingati ALLAH, u just perlu yakin …
[image-30.gif]
Aku memohon perlindungan dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada kemurkaanNya dan azabNya, daripada kejahatan hambaNya dan daripada hasutan syaitan-syaitan dan daripada syaitan mendekatiku.
———————————————————————————————————————-
               بسم  الله  الذي  لا  يضر  مع  اسمه  شيء  في  الأرض  ولا  في  السماء  وهو  السميع  العليم
“Dengan menyebut nama Allah, yang dengan nama-Nya tidak ada sesuatu pun yang membahayakan, sama ada di bumi mahu pun di langit. Dia-lah Yang Maha Mendengar dan Maha Mengetahui.”