hidup tenang tanpa serangga!!

Friday, December 28, 2012

Sunday, December 23, 2012

Final exams

assalam, final exams will be on 2,3,7,8,13 of January.



"Ada 3 pusaka kebajikan,yaitu merahasiakan keluhan,merahasiakan musibah, dan merahasiakan sedekah." (HR Tabrani) ?

Tuesday, December 18, 2012

Gelombang Otak

assalamualaikum,

saje membebel sat, gelombang otak, tahukah anda otak kite mempunyai kuasa? iaitu its like wave from some one brain that touches others wave of brain . bahaha.

let me draw...


it means that the information will be received to the other one without saying any words? walaupun duk beribu batu jauh. LOL.

maknanye, kalo anak sakit duk jauh dari mak, babtu mak rasa tak sedap hati.
ataupun, rasa nk makan keow teow, tibe2 mmber masak keow teow , bahaha.

so, jom ar guna kuasa gelombang otak untuk saje2 test sampaikan rasa cinta anda trhadap doktor2 jami'ah.
ahaks.

i'm just kidding, but it is true, by the way, i tengah baca buku ni assalamualaikum.

Saturday, December 15, 2012

SUBHAANALLAH

ALHAMDULILLAH, 
segala puji-pujian hanya bagi ALLAH, 
yang sentiasa menepati janji-janjiNYA, 
WALAA HAU LAA WA LAA QUWWATA ILLA BILLAH.. 

:)


"2. Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.

3. Dan memberinya rezki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. 
Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang (dikehendaki)Nya. 
Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. "
Surah at-Thalaaq : 2-3

*ayat seribu dinar.

Wednesday, December 12, 2012

Jalan Bahagia



Jalan Bahagia - Hijjaz


heee, lagu ni teringat masa kecik2 daddy pasang kaset dekat kereta kancil merah yang comel .
byk aih lagu hijjaz.. puteriku sayang, fatamorgana, rahsia alam, rindu, pelita hidup, haish banyak la.
hayati lirik nyew ok.


Bukan intan permata
Bukan paras rupa
Pandangan Tuhan pada manusia
Beriman dan bertaqwa berakhlak mulia
Di sisi Tuhan itu yang utama
Siapa yang berbakti dengan ketabahan
Sabar menempuh ketentuan Tuhan
Baginya syafaat dunia akhirat
Kurnia Tuhan tidak terkira

Di dalam menjalani hidup didunia
Tiada lepas dari pancaroba
Kita yang diciptakan dengan kelemahan
Perlukan petunjuk panduan Tuhan
Tiada yang kuasa melainkan Dia
Mentakdir menentukan segalanya
Supaya selamat dunia akhirat
Tekun pada amal ibadah
Oh.. Tuhan yang Esa
Pada-Mu kami panjatkan doa
Moga dipeliharakan ditetapkan iman
Dunia ini penuh cabaran
Oh Tuhan yang Esa
Untuk-Mu kami tempuh segala
Pandanglah dengan rahmat-Mu
Pandangan kasih-Mu
Pimpinlah kami jalan bahagia
Selamanya

dosa dan keampunan


الأنعام 120.

Dan tinggalkanlah dosa yang nampak dan yang tersembunyi. Sesungguhnya orang yang mengerjakan dosa, kelak akan diberi pembalasan (pada hari kiamat), disebabkan apa yang mereka telah kerjakan.  

an-nisa' 110. 

Dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan dan menganiaya dirinya, kemudian ia mohon ampun kepada Allah, niscaya ia mendapati Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. 

Friday, December 7, 2012

instagram

wahahaha budak2 zaman sekarang ni mudah sangat lah halah halah terpengaruh? tertarik dengan benda yang menarik. huhu, :D 1st2 buat insta.. i taknak sape2 follow pun just suka2 tag gambar, orang cari jumpa gambar makanan. tapi... ada gak org follow, lagi satu i follow islamic accounts/photos tu antara tujuan first, tibe2 tertarik dengan  foods plak.. HUuu.. yelaa dah kita buat sesuatu tu mesti la kena bermanfaat kan.

wikipedia- Instagram is a free photo-sharing program and social network that was launched in October 2010. The service enables users to take a photo, apply a digital filter to it, and then share it with other Instagram users they are connected to on the social network as well as on a variety of social networking services. 
As of September 2012, Instagram had 100 million registered users.
http://en.wikipedia.org/wiki/Instagram

----> tekan ni instagram kinah

tapi FLICKR dah padam sebab i rase byk sgt gmbar mrepek walaupun same je banyak gambar makanan.

imtihan haasub ath-thani

Assalamualaikum!! ini adalah kedudukan kerusi dalam dewan peperiksaan computer hari ni !! dekat makmal computer ~~ 
so, dewan saya khz109 dan kerusi yang ke-38...08/12/2012....2:30pm-3:10pm
computer exam

--beberapa jam kemudian.... krik.. krik..

  wahaahaaa, pergh soalan dia tak senang, i got 14 out of 20.. compared to 1st exam i got 17 out of 20.
banyak gak hilang markah tu.. hopefully doktor tambah markah ameen !! semoga doktor baik hati tambahan pula doktor saya prempuan nak dekat melahirkan anak, doktor tu pregnant.

--beberapa minggu kemudian.. krik.. krik.. :D

  I dont know, mybe xdpt tambah kat situ huhu, tapi yg brtambah nye kat subjek lain . :)
say what? say ALHAMDULILLAH..