hidup tenang tanpa serangga!!

Wednesday, August 19, 2015

MajLis Pelancaran Buku


Assalamualaikum, tiba-tiba rasa nak mencOretkan kenangan dalam bLOg ni pula, al-maklumlah I bukan jenis suka upLoad kat facebook macam orang lain. Lagipun aktiviti ni melibatkan aku, Mia, mak pun ada, abah lagi laaa..

Persatuan Sejarah Kuala Kubu Bharu PESKUBU buat majlis Pelancaran Buku A Town Planning British Malaya by Charles Reade 1921 - 1929, Author KL Din ( Kamalruddin Shamsuddin )
So, kitaorang urusetia, sekian terima kasih.
*This post was written at pejabat pasar awam KKB, pakai wifi dorang, kat kg rumah aku takda wifi dan line low , tata..

Sunday, March 8, 2015

Kampung Kuala Kubu Road

Hehe...

Assalamualaikum, 
nampaknya post berkaitan Kg Kuala Kubu Road ini tidak pernah ditulis di mana-mana blog?

Mana tidaknya ... Hanya terdapat 5 buah keluarga di kampung ini ...

5 buah rumah kosong yang telah ditinggalkan..

1 surau .

1 batang sungai kecil.

Pokok buah-buahan.

aargh semua tu tak penting!! 

ISI PENTING post ini ialah tiada WIFI . Tiada line TM . TM tidak mampu melakukannya kerana kos dan keuntungan. 
TM tidak dapat meminimumkan kos, maximum profit dalam kampung aku.
Celcom juga yang untung dengan pembelian Internet plan.

Maka, tak dapat lah aku bermaharajalela menikmati dunia globalisasi alam maya yang indah ini untuk menghasilkan produktiviti belia muda .. :P

Sekian, terima kasih.