hidup tenang tanpa serangga!!

Monday, November 28, 2016

Kg Kuala Kubu Road

Assalamualaikum..

Maaf, biLa aku rasa bOsan lagi, aku terpaksa menuLis.

Jadi mOhon bacalah apa yang aku tertulis ini.

Aku nak tulis pasal Kampung Kuala Kubu Road, pOint aku ialah hidup bermasyarakat.

Aku suka hidup bermasyarakat di kampung ini. Jadi mintak teruskan membaca post di bawah ;

Tajuk : Tenggelam
Tema : Hidup bermasyarakat
Lokasi : boleh tengok googLe map/ waze.

Tenggelam,
tenggeLamku daLam  bersendiri.
Tetap dengan dOnia aquw.
Masih di sini di Kuala Kubu Road Village,

mungkin bilangan rumah yg berpenghuni manusia 5 buah rumah,
tapi penghuni 'lain' juga ramai.

Jadi nak katanya, sebenarnya Kg Kuala Kubu Road ni takda la sunyi sangat tak berpenghuni, banyak je penghuni lain yang aku tak nampak, hidup bermasyarakat <3.

Haa Lagi 1 , kg ni dekat je dengan tanah Perkuburan Islam... ramai kat situ.

*nanti aku letak gambar, insyaa ALLAH
--------------------------

Pastu aku dOk fikir pasal api yg menghalau manusia ke padang mahsyar. Skunk ni kat Israel berapi, senjaTa bagi orang mukmin iaLah dOa.. ALLAH dah hantar antara baLa tentara NYA; api.

-----------------------

Pandulah hati menujuMU.

Tuesday, November 22, 2016

Seqadar cOretan Buat Kenangan

BismiLLahirrohmaanirrOhim.
AssaLamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Seqadar cOretan buat kenang-kenangan.

Memang dah pLan tak berapa lama sangat lah nak leTak dalam bLog niey gambar whatsapp grOup icon 'mis amigOs' sejak terpisah dengan Kak Azizah yang berpindah ke SRA F3 (Sekolah Rendah Agama Bukit Sentosa Fasa 3) pada buLan April yang lepas.
kLik untuk blog kak Siti Azizah

Jadinya, bulan November niey, kitaorang bertemu semuLa di FRIM (Forest Research Institute Malaysia) atas urusan kerja. Ceewah, kerja sangat. Pertemuan yang singkat jew, tapi dapat diabadikan kenangan secara berabad, kan..

Walaupun cerita untuk gambar ini terjadi mengambil masa seLama 7 bulan (april - nov) dan adalah tanpa disengajakan, namun begitu ia adalah sesuatu yang menarik untuk dikOngsikan. Skema ayat saya.

Nak ke nama² mereka ini? :P
kat caption okay..

En. Shaiful Bahri, kak Siti Azizah, Cik Alia Sakinah, kak Nur Asilah.