hidup tenang tanpa serangga!!

Friday, June 13, 2014

rindu

14/6/2014 
:D rindu family... rindu rindu

RiNDu


so sekarang ni takda aktiviti layan ni cam best


http://www.youtube.com/watch?v=423WVnro1ik


--------------------------------------------

Jangan buat orang mcm dia tu takda hati bro, nanti timbal balik....
Maybe la manusia tu lebih nampak buah tembikai yang besar daripada buah strawberi yang kecik.
tapi aku tak kisah, semua tu zahir je..

yang aku kisah nya adalah aku nak berada di samping keluarga because you feel secure.. let us sing~~!

You're insecure,
Don't know what for,
You're turning heads when you walk through the door,
Don't need make-up,
To cover up,
Being the way that you are is enough,

*tibe2 nyanyi.. 

Sorry rindu kebabang gabang gebang. 

Tambahan, mak Hanum datang sini, dengar kata-kata orang yang makan garam lebih dulu ni memang sedap dan nampak la dunia ni sebenarnya macam mana kan haha!! 
tak boleh blah deep..

ya hanana~~ ya hanaana~~

Thursday, June 12, 2014

Convocation Day

mabrOOk

Selamat membawa haluan masing-masing.......

*crying :P sedih sikit sambil feeling lagu Memori tercipta, shila amzah


terima kasih kerana menjaga den sedari kecik hehe

thanx bunga 
lagi ----> terbangtinggi2

Friday, June 6, 2014

Pajeri Terung

Hari ni masak pajeri terung,

Merindui masakan emak saya,
biasa nya kalo mak pegi kerja, saye yg kena masak,
tapi mak masak lagi best, terasa bahagia haha.

ayam kunyit, pajeri, umai
Pajeri nenas pun sedap. Dia punya umph ialah rasa masam2 manis, omaiGod dengan rasa kerisiknya grr.. 

Bahan-bahan:

1) Tumis Bunga lawang
    Kayu manis

2) Bawang besar + bwg putih *blend
    cili kering sikit / cili apa *hancorkan
    udang kering *hancur

3) Terung 

4) santan
    garam
    kerisik
   gula sikit
    air


Cara-cara:

Campak semua siap, hehe. 1 2 3 4
Pastikan terong betol-betol dah masak okay?? Lama sikit kena pasang api bagi masak.
Masak kering.
Pastikan masak sampai warna gelap.
Jangan lupa ajak Jiha makan sekali kalau dah masak.

-----------------------------------------------------

Wednesday, June 4, 2014

Interaksi dengan al-Quran

assalamualaikum!!

Masa saya 1st year,
kakak naqibah tu kata kat saya:

"Kita mesti nangis bila baca Quran,
kalau hati keras nak nangis, buat-buat nangis dulu,
sampai lama-lama dapat dah nangis bila baca Quran..."

Maka saya rasa kena bagitahu semua orang pasal perkara ni, 
banyak orang tak tahu , kita kena nangis ..
So saya seru lah sume jom nangis..

Kesimpulan: sila AJAR sume orang perkara baik,
jangan takjub orang tu power macam tu je tibe-tibe, kecuali ada orang yang mengajarnya.

MAKA mengapakah tidak kita yang mengajar orang-orang yang kita sayang, 
daripada kita teruja dengan kelebihan orang lain?

Hati selalu terpedaya DAN buta dengan fitnah dunia. 
kau rasa???????

-Banyak lagi perkara terpedam yang tidak dizahirkan.
-Sampai masa, semua akan terkeluar. simpan dulu hehe..
-Ku genggam tangan, dengan hati yang membara. ewah saiko.

Tuesday, June 3, 2014

Fitnah wanita

Syaitan akan menggunakan segala cara untuk meluluhkan hati, iman seorang lelaki.

Sebelom kita nak kata hebatnye fitnah wanita ni, kita kena tahu dulu apa fitnah wanita ni,
makanya di sini saya ingin memberitahu anda apakah senjata-senjata yang digunakan oleh setan
untuk merasuk manusia.


An old post at my instagram 16 months ago:

because I saw many of my girlfriends,,, syabab (lelaki) suka dorang ada di antara 5 perkara ni,
dan sebab aku tahu, maka aku tak buat lah bebenda ni haha.

may ALLAH guide our ways..
dan semoga pembelaan ALLAH pada yang hak,
jika tidak di dunia, maka di akhirat..
love from me kepada mereka-mereka yang tertindas.

sumber: x ingat hehe.

Wadi Mujib

Lembah Mujib,

mandi-manda ..

Aktiviti di Wadi Mujib ini ialah menyelusuri sungai sehingga ketemu air terjun.
pastu kena la pepanjat batu bagai, panjat tangga sikit, panjat tali,
pastu jalan melawan arus,
sungainya cetek.

Bila dah jumpa air terjun, nak patah balik hehe baring je kat air sungai tu arus sungai bawak ekau ke pangkal jalan..

Tu je lah ceritonye..
ade yang suar koyak hak2, 
ade jgak yg menjerit2 cm monkey seronok sgt dpt main air *syabab
ade yang tak berenti-renti berenang main air haha *akhawat
ade juga yg luka sikit langgor batu,
ade jugak yg pijak kaki aku, amboi~ hehe

melihat indah ciptaan NYA.. malam tu balik rumah rasa macam hati den tertinggal dekat penghujung adventure Wadi Mujib air terjun, keindahan, kedamaian yg dicapai  tatkala melihat langit di Wadi Mujib bersama cik Jiha.. *Jiha plak kena

-ana amek 4 batu untuk di buat kenang-kenangan haha, sbagai saksi bahagia aku dan jiha haha.


belakang tu air terjun
Tak bawak camera takut basah,

google

click this -- adventure in Wadi Mujib
gOO GLE!

3 jam di Wadi Mujib = 1 jam pergi + 1 jam main air + 1 jam patah balik.

Monday, June 2, 2014

Lembah Mujib

dalam bahasa arab Wadi Mujib , nama lembah di Jordan yang ada air terjun!!

soon..

best sangat dapat main air,  berenang-renang, terapung di bawak arus wewwit!!