hidup tenang tanpa serangga!!

Tuesday, October 29, 2013

musim sejuk kembali !!

30/10/2013

assalamualaikum !

study. musim soifi/panas study dekat meja kerusi,
          musim shita'/sejuk study atas katil,
                                                                                                                             ade laptop, adopter, buku,


Saturday, October 19, 2013

Sekitar raya adha Irbid

as-Salam...

1st day... solat pukul 7 pagi.. bawak sejadah solat kat luar masjid, pengalaman menarik.. :D
Adik comel ngn mak nye
Solat di luar masjid tak muat

2nd day.. Persatuan PERMAI punya aktiviti, memotong daging lembu dan kambing!
                pakai sarung tangan plastik..

Aktiviti memotong daging korban
3rd day.. Jemputan rumah terbukak dan amek daging korban yg telah di agihkan..
4th day.. Jamuan lecturer dari Malaysia datang pernah mengajar kitaorang kat intEc, Shah Alam. Petang tu I pengsan.
5th day.. Program raya PERMAI.

dalam Yarmouk jiha,nab

Nab, Jiha, Alia

Wednesday, October 16, 2013

Melihat ALLAH di syurga


“Wahai tuhan kami, sesungguhnya Engkau telah sempurnakan janjiMu tentang kenikmatan yang akan Engkau anugerahkan ke atas hamba-hambaMu yang mengsyukuri setiap nikmat di dunia dahulu. Demikian pun wahai tuhan kami, izinkanlah kami untuk melihat wajahMu di hari akhirat yang telah Engkau janjikan ini”.


------->  melihat ALLAH di syurga

great sentence


I DON'T CARE

LIFE is happier if I dont care about your 'behavior disoder' :P
I dont care about negative waves/aura
keep :D with :| people
thanx for the 'great' experiences
I love it .. 


Tuesday, October 15, 2013

yang mengutuk pun dikutuk

 salam,,, 
Pengalaman aku mendengar orang lain mengutuk orang tu, padahal aku sendiri dengar diri dia pun dikutuk orang jugak , herm..... 

Hai orang-orang yang beriman, janganlah sekumpulan orang laki-laki merendahkan kumpulan yang lain, boleh jadi yang ditertawakan itu lebih baik dari mereka. Dan jangan pula sekumpulan perempuan merendahkan kumpulan lainnya, boleh jadi yang direndahkan itu lebih baik. Dan janganlah suka mencela dirimu sendiri[1409] dan jangan memanggil dengan gelaran yang mengandung ejekan.
 AL-Hujurat:11

[1409]. Jangan mencela dirimu sendiri maksudnya ialah mencela antara sesama mukmin karana orang-orang mukmin seperti satu tubuh.  

Harta dan anak-anak

Assalam..

Saat keterujaan melihat kekayaan , harta benda, duit banyak, rumah cantik, kereta mantap, pelamin simple tapi cukup banyak pembaziran, hantaran 1 juta, orangnye simple tapi pandai bergaya, wah mude lagi dah banyak duit pandai buat duit, apa lagi nak tulis erk~~
anak-anak yg banyak, pandai, comel, smart, cute, handsome,  and bla bla yang manusia teruja ...


“Adakah mereka menyangka bahawa apa yang Kami berikan kepada mereka dari harta benda dan anak-pinak itu. (Bermakna bahawa dengan yang demikian) Kami menyegerakan untuk mereka pemberian kebaikan? (Tidak!) bahkan mereka tidak menyedari (hakikatnya yang sebenar)." (Al-Mukminun 23: 55-56)

http://elakbersedih.blogspot.com/2011/02/040-hakikat-dunia-yang-sebenarnya.html

...Rasulullah s.a.w. menjawab, “Wahai Ibnu Al-Khatab, apakah engkau masih meraguiku? Tidakkan engkau redha jika kesenangan akhirat menjadi milik kita, sedang mereka hanya memperoleh kesenangan dunia?”

gambar xdeee kaitan