hidup tenang tanpa serangga!!

Thursday, May 29, 2014

Kata-kata yang tidak dapat diungkap

 Apa yang tersirat di sanubari,

Sesetengah kata-kata memang tidak dapat diungkapkan kepada mereka yang tidak akan pernah faham erti kata-kata tersebut.

Makanya, lebih baik tidak diungkapkan kata-kata tersebut...

Hanya yang pernah merasa memahami, tetapi perasaan yang telah dirasai itu bukan lah sebagai satu alasan untuk tidak terus maju dalam kehidupan, ingat ye nenek2 sume hehe..

Apa yang penting ialah, tangan buat kerja, badan bergerak, kaki berjalan, mata melihat, telinga mendengar, mulot diam jangan bising hehe.. 

-ewah feeling sikit main hati post nieyh.

Perth, Australia.
tibe-tibe letak gambor ni
me in yellow windbreaker



Wednesday, May 28, 2014

Belajar untuk tidak bercakap

MASALAH vs PENYELESAIAN.

Belajar untuk TIDAK bercakap, memberitahu satu dunia masalah kau, 
apa yang kau tak suka, apa yang kau tak reti, apa yang kau tak nak
SELAGI kau tak mencuba untuk MENYELESAIKAN masalah tersebut.

KALAU kau tak mencuba, selamanya ekau dalam kegelapan berkata benda yang sama tanpa menyelesaikan masalah cam gitu.

SEKIRANYA, masalah itu tak jugak dapat diselesaikan , cuba untuk jangan bising bagitahu satu dunia, 
kalau terdesak, bercakap lah dengan orang yang boleh dipercayai ye .

Semoga diberi petunjuk dalam setiap tindakan.

note: tak suka dengar orang kata dia tak boleh itu , ini, KALAU disertai reason yang munasabah takpe jugak...

tambahan: Dayah kata muka aku cam takde perasaan, hehe memang pun! Itupun kalau kau boleh terima aku la.. kalau kau tak ley terima ekau boleh blah AND aku ada reason, tapi aku tak perlu cakap.

ak x suka org gedik, I will change my appearance into lion, cause I think they became like that to get people attention, and I can't let it become worse and big problem, I should teach them a lesson so that they will not become gedik to tarik people attention. get me? so what do you think about that?

Thursday, May 15, 2014

kenangan Yarmouk

bye semua
the scorer ganu girl

selfie revolution
suhaila cekik aku

kinah di tengah
yg 2 lagi xley promote dh ada org haha
yg belakang tu mmg baik orgnye

KeNaNgaN yARmOuk
Kenangan yarmouk,
Belek salah satu buku-buku secara keseluruhan,
Dalam bahasa arab semuanya,
Baca sekali lalu, 
Translate wordS and wordS and wordS and wordS and wordS yang tak faham,
Ulang balik bacaan,
Okay faham,
Baca lagi + tulis note apa yang kau faham,
Hafal arabic sentences nak jawab ekzem,
Pastikan every single topic kau paham,
Buat nota lagi kat kertas lain supaya senang nak baca time final,
Salin laju2 apa doktor terangkan dalam kelas,
Kalo tak dapat, tanya arab or tangkap gambor nota arab pakai nset,
Photostat nota arab, ajar adik2, tak pegi program budak2, termenung, ajar Nab,
Tak layan orang gile, termenung lagi, tak faham orang gila, tengok kertas2 exam, termenung lagi, hak2,
Layan Hanum, highlight isi penting, study group, memberi kata semangat kat adik2 junior,
Okay ada lagi yg ak tak faham bab ni, tanya orang, 
Koyak buku (make them into parts) sticker notes, bla bla, bla, bla, bla, bla, jajan, 
Okay tersalah faham topic ni, jawab exam tersilap faham makna wordS ni, dapat markah,
Ingat Tuhan, DIA yang beri kekuatan ni. 

Sape yang kata apa yang kau belajar 4 tahun kat sana?
Belajar ekonomi la bod*! dalam bahasa arab! 
Kau nak ak bagi buku2 arab aku ke? meh nah tengok 
Hehe, tak payah la malas nak tunjuk wooo
Lalalala lalallalal lalala

Tengok orang kawin.
Ziarah baby. hak2
kehidupan Irbid.
btw kenangan yarmouk ialah blog archive erk krik
last update 12:25 am 
16th May 2014
Irbid.






Thursday, May 8, 2014

Masalah hati

13/5/2014
Assalam,

Something telah mengganggu hatiku,
grr...
ya bagaimana jalan penyelesaiannya?
sila tenang..

tata final exams..

*quran; tadabbur
*bersama org soleh
*zikir
*majlis ilmu
*mohon penjelasan

Friday, May 2, 2014

Makan-makan wanita MEC


MEC - Middle-East Programme at INTEC ,
International Education Centre, UiTM
Section 17 Campus, UiTM Shah Alam.
2010.

April 24, 2014.
kinah : duduk pink
suhaila black in colour lol