hidup tenang tanpa serangga!!

Wednesday, July 17, 2013

Tumblr best giler

bismiLLaH.. hehe, assalam ,

best giler !!
aku fOLLOw entah siapa-siapa tak dikenali tetapi masing2 mempunyai tujuan yg sama,
tumblr is for simple things not critical reading,
untuk santai2 boleh ar! di samping benda bermunafaat and Islamic text/photo/quotes/video/link.
leh gedik2 hantar mesej, salam ukhuwah bla bla, padahal tak kenai.
awesome there are indonesian, bruneian, bla bla.
sikit2 dulu follow, tak explore habih lagi, byk lagi untuk diterokai,
all u need is TiMe...









Thursday, July 11, 2013

gajus bukan pistachio


-------------------

Permasalahan tidak menerima perbezaan
kerana terlalu cenderong 
-------
kalo nk makan pistachio kena hentak dan ketuk pakai hammer kulitnya,
tidak seperti gajus campak aja dlm mulut,
tapi pistachio boleh beli yg dh siap kopek kulitnya, tapi mahal sikit laa..
  
  
Plymouth, UK
Kuala Kubu Bharu, Malaysia

Tuesday, July 9, 2013

jiwa rahmah


Ada beza antara jiwa-jiwa, jiwa rahmah
bila hatinya ada sifat kasih, 
seluruh tindak bersifat kasih, pandangan kasih.
tertarik dengan yang memandang dengan kasih,
kerana ada yg memandang mata melirik , tak selesa sb bukan pndangan kasih.
- tak pandai nak react, hanya mampu ngeii :D
- walau kenal mcm biase2 je, tpi akhlak peribadi y baik tu tetap dpt menawan hati sesape jew..

mata-mata jaga hati. ngeii :D

nota: tak reti nak react tapi dlm hati terpatri.

Monday, July 1, 2013

sibukkan diri

Nota:

-dosa - takot org tahu, gelisah,
-pahala - tenang
-solat - cegah kemungkaran,  luar dan dalam solat, khusyu'

-sibukkan diri dgn pelbagai perkara, jgn kata bosan, mmg kau bosan kau tak buat apa-apa dok melongo je.. haha.
-jangan sebut word 'bosan' , pandai2 la hang buat kerja banyak benda boleh buat haha..

-sabar -manusia mmg tak perfect -maafkan.

-masing2 tahu apa nak buat, tak payah la kau bising mcm orang tu tak tahu apa nak buat...

-fitrah mcm2

-teruskan, sibukkan diri, Bila penat tido je ! kau nak paksa diri kau wat ape, kau jugak yang sakit kang,  Mcm aku, pakse2 diri, dah rasa nak demam la itu la haha.. Tapi mind set la, katakan pada minda "keep cool bebeyh!" selain kau buat benda tu mgharap redha ALLAH semata, buat sume benda kerana ALLAH kan, kalo tak, kau mmg tak buat pemalas.

-jgn nk mengada2 merungut membebel, haha. BYE.