hidup tenang tanpa serangga!!

Friday, November 26, 2010

AKU WANITA, JANGAN PANDANGKU DUA BELAH MATA


Salam, oleh kerana ana adalah seorang wanita, maka amaran keras kepada lelaki2 di luar sana supaya jangan memandang aku dua2 belah matamu, muahahah! Except meon, who's meon? u can ask hanum for that.
Rasa nak berubah jadi budak baik, tapi tak tahu lah dah baik ke belum. Mungkin solehah je kut, muahahah. So, sbagai wanita yang solehah, aku nak cakap la sikit pasal madah aku subjek ulum quran tu.. 23/11 ary tu exam dan ak dah dpat agak mrkah examku, kerana apa? ramalan semata2.
My mummy said that jawab soalan dengan tenang dan baca doa. u know what, mummy is the best for me in the world. Huk2, mak i suke merepek ngan i, i pun same merepek. wa.. I rindu nak pokpek dan merepek ngan mak I. i ase sedih bile ingat kat mak i. mummy!!!!huuu.. sape yg dok bukak topik mummy nie, wa.. tngok ak da cdey. huk2. tak nak kawan! g sane, jgan dkat.
KESIMPULANNYE, ape faedah i tulis blog benda tak paedah nih? tu la owang ckap nak berubah jadi budak baik. InsyaAllah, semoga Allah beri hidayah dan sentiasa memotivasikan diri anda. aminn.

Wednesday, November 10, 2010

AKU TAK SEHEBAT MEREKA.

aku di perantauan jauh sungguh dari keluarga. Merantasi lautan dan benua.
Ya Allah, ampunkan dosa-dosa aku. Aku bersyukur aku berada di sini.. Aku ingin mencari sesuatu.... aku tidak tahu adakah aku telah menjumpainya atau belum, beri aku hidayah ya Allah..... aku mendambakan sesuatu yang lebih baik dari sekarang,aku hina ya Allah,aku tak layak, ak tak tahu ya Allah. Ini semua takdirmu ya Allah.....aku tak sehebat mereka. Tapi aku diciptakan oleh MU dengan sebaiknya dan penuh dengan hikmah setiap yang ENGKAU ciptakan....Lahirkan dalam hatiku perasaan bersyukur dalam setiap apa yang engkau berikan ya Allah..... jgan Engkau biarkan hati ku menafi ciptaan MU. Setiap sesuatu ada hikmahnya, aku di perantauan ya Allah.... aku sedih..... aku gundah......... bantu aku ya Allah..... ampuni aku, rendahnya aku di sisiMU ya Allah.. Dosaku menggunung tinggi ya Allah....

Friday, November 5, 2010

مناظر في القلعة


نون جاوه دسان....................

MU'TAH__قلعة


KARAK CASTLE.... Aku adalah ana, ana adalah aku..

SARUNG TANGAN DAN KAKI YANG ملونة


بارد جدا!!!!!!!!ما بامزح

SHITA' TIME


Sesungguhnya sangatlah sejuk menghadapi situasi ini. Kulitku kering terpaksa memakai losyen, serta tidak mandi. Study coz nak dekat peksa ulum quran. I like this!! Aku suka shopping barang2 shita, sangat bahagia..Dekat balad dan Syu helo dan sebagainya.