hidup tenang tanpa serangga!!

Saturday, April 15, 2017

Kalam Jamaei

Ok. assalam. muhasabah semalam.

Benda 1st time kan, sedangkan AzizulHasni Awang pun mencuBa selama 10 tahun untuk dapat CHAMPION WORLD.

1. Isi kalam Jamaei, pasni nak tukar tajuk & buat teks yang banyak isi, plOt penceritaan menarik. YAng penting isi tuh banyak markahnyaaa.. 20m

2. Gaya dan kreativiti. Mesti pelbagai & menarik. Lepas tu keseragaman pergerakan gaya mesti sama maa.. 15m
*sOrry tu say, students yang gaya tak sama adalah salah guru sebab tak tegas dan tak didik sampai dia pengsan haha.

3. Kepelbagaian nada suara, ada lagu? ini masih dalam no 2 okay .

4. Mesti ajOr dari mula sebutan arab yang betul kepada students, MESTi.

5. Tengok semua youtube pasal kalam jamei arhh.. SEmUA.

6. Guru kena prepare teks mOnths before start training haha. juhud.

7. Selepas training, tunjuk kat orang lain biar mereka komen terima dengan hati terluka tapi kuat haha.

8. Bawak students pegi studio/gym? yang ada cermin besar. k .

9. Hilangkan gugup students dengan buat persembahan di pekakn kKB haha...

10. Gigih je. huaa... Okay ada masa 1 tahun untuk buat kajian.. mOga juhud dan tak cakap ja lebih. muahehe..

Tolonglah tengok kat my youtube channel link sebelah kanan blog page, xsempat nak linkkan kat blog post ni.

Wednesday, April 12, 2017

Common Sense

Serious laaa, aku suka orang yang cOmmon sense dia tinggi,
benda tu biasa nya natural semulajadi tanpa pengaruh..

biasa budak-budak yang keluarga sederhana,
budak-budak yang tinggal dengan family TIDAK tinggal di asrama sebab asrama banyak pengaruh yang tak natural.

Lepas tu, mungkin juga sebab tinggal di kawasan yang tak pesat membangun, tinggal di pekan, bukan di bandar pesat..
dan juga seseorang yang eQ dia tinggi walau tinggal di bandar pesat / keluarga kaya pun last-last kurang jugak common sense dia.. lol..

dalam aku menyampah orang yang kurang cOmmon sense, jumpa jugak org yang kuat cOmmon sense, tapi pOmpuan la bukan lelaki.. lelaki ak tak jumpa lagi.

Pastu lagi satu, biasa cOmmon sense nie boleh hilang kalau terpengaruh dengan kawan-kawan yang selfish,
tapi pada akhirnya hati yang bersih jugak sebenarnya rahsia kepada common sense ini..

erm...

Common sense is a basic ability to perceive , understand ,
and judge things that are shared by ("common to") nearly
all people and can reasonably be expected of nearly all
people without need for debate. [1] -wikipedia

Sunday, April 9, 2017

Menjahit tengah tudung

Assalamualaikum viewers,

lol tOday's achievement,
achievement unLocked!!

Berjaya menjahit tengah tudung,
dan hasilnya sangat mensOLehahkan..
seriOus rasa soLehah hehe..

Walaupun sebenaqnya sejak seKOlah renDah aku dah biasa jahit baju kurung, jahit je Okay bukan gunting kain, bukan buat pOLa baju, poLa baju sekarang bOLeh beli jeerr okay.

Mungkin gunting kain nak buat baju or buat poLa tu next achievements, walau masa PMR pernah buat poLa & gunting kain buat skirt wOw.. ahsanTii.. hehe..

Kesimpulan, I Like my tudung jahit tengaaahhh. Tudung bawaL by Aisara HidjaB..

3:42 pm,
hujan lebat,
kG KK Road,
Sunday 9th of April 2017.
malam Pasar maLam kkB..

Wahai kasih, mana kau aku rinDu haha.
hebAt tak cinTa? rindu pada yang belum jumpa. 😭

Friday, April 7, 2017

LARi

LARI

Lari.

Kau nak tahu tak?
Aku happy iaitu bahagia dan free iaitu bebas sungguh bila aku lari,
aku pernah lari jauh, aku sangat-sangat bebas dengan apa yang aku nak buat.
aku bahagia.

kau nak tahu apa yang aku happy?
apa yang aku bebas?
bebas dari orang yang aku benci,
bebas dari orang yang aku tak suka,
bebas dari orang yang aku tak suka menghadap dan berurusan dengan dia,
sebab apa aku tak suka?
sebab aku tak bahagia dengan dia,

kau nak tahu lagi tak...
bila aku lari tu,
rasa macam ini lah dunia yang aku nak,
aku pun pernah tulis dalam diari,
masa tu aku kecil lagi, hati aku memberontak,
jiwa kecil itu jujur dan mulus,
ia tak pernah salah,
jadi aku rasa perasaan aku ni tidak salah.
sebab,
sebab kesan itu dapat dilihat pada diri aku sekarang,
apa entah kadang mungkin aku tak bersyukur,
tapi arghh,,

aku sebenarnya nak cakap,
kau nak tak lari dengan aku?
erm, jiwang lak,
padahal dulu aku lari sensorang je,
dengan kawan-kawan aku,
apahal aku nak masukkan kau lak dalam pelarian yang aku dambakan?

okay,
lari lagi,
kali ini aku nak lari dengan kejayaan,
kejayaan-kejayaan setakat mana yang aku mampu,
come to success, azan 5 waktu sehari.

mungkinlah definisi lari tu akan berubah-ubah mengikut masa,
tapi sampai bila aku nak lari??
aku nak naik ETS plak, laju sikit..
kalau naik kapal terbang, lama wey, penat lak tu nak tunggu.

ha..ha...

7th of April, 2017.
Friday,
11.44 pm.

Sunday, April 2, 2017

A study on depression

I got depressed only when period pain only monthly. 7 days.
thats all.

Tu semua perubahan hOrmon, gangguan syaitOn, yang perlu ditangani dengan iman dan ingat Tuhan zikir, buzykan diri.
2 hari je monthly. ALLAH.. ALLAH.. aku redha..