hidup tenang tanpa serangga!!

Monday, April 4, 2011

buah LOUZ// لوز


as-salam alaik...

ya.. ini nama buah LOUZ / لوز / alia??

yew... kacang louz ini sedang muda remaja...

Rasa dia macam ala2 mempelam muda masam2 sikit gituu.. tapi rangup sedikit.. paham ke?

Arab tu kata cicah dengan melih(garam) begitu sahaja...

Aku kata sukkar(gula) boley tak?? depa kata try la, kitaorang tak penah buat... apa ar dowang niey, tak maju langsung... tengok cam org Melayu ada pencolek agi tuh, pencolek kuah rojak tu hah.. pencolek??(penculik) haha..

MENARIK, akak tu pulak kata hanya terdapat pada musim robi' sahaja(musim bunga) ala2 yakni musim shita' nak bertukar ke soifi..

Arab tu kata kat malizi panggil apa ni?? aku kata, tadak2 awwal marrah(1st time) aku makan niee..

MENDA ni terdapat di BAB SHIMALIYYAH u yarmouk okey.. tempat len ada jew... cari sendiri..

menarik,menarik,mencekik,:D

Sebelum ni, hanya merenung dari jauh melaui bab shimali, apa kehalnye pkcik arab ni jual menda kecik molek warna hijau nieyh?? yaa, dpt tahu terhadap persoalan tadi apabila member arab menyedekahkan buah louz itu seketul dua padaku, alhamdulillah.. heh.. heee.. heeee(macam kerang ... x?)

aaa...gohwah2..apa itu... neskepey laa..taksukasangat..tapi kadang sedap gak kt mat'am palobi (mat'am farobi) tambah2 + na'na'...


(O_o)"

"~O~"

2 comments:

  1. eh tak la.

    ni bukan kacang badam.

    louz ni dari pokok louz, of coz la.

    dan yang paling best, pokok louz ni ialah pokok cherry blossom.

    iaitu pokok sakura.

    so buah louz ni ialah buah sakura.



    :)


    aku memang suka beli benda2 ceni. aha.

    buah askadanya lagi masam, nanti akan ada buah ceri pulak, peh tak sabar,

    ReplyDelete
  2. dah edit buang kcg badam lol

    ReplyDelete