hidup tenang tanpa serangga!!

Monday, July 1, 2013

sibukkan diri

Nota:

-dosa - takot org tahu, gelisah,
-pahala - tenang
-solat - cegah kemungkaran,  luar dan dalam solat, khusyu'

-sibukkan diri dgn pelbagai perkara, jgn kata bosan, mmg kau bosan kau tak buat apa-apa dok melongo je.. haha.
-jangan sebut word 'bosan' , pandai2 la hang buat kerja banyak benda boleh buat haha..

-sabar -manusia mmg tak perfect -maafkan.

-masing2 tahu apa nak buat, tak payah la kau bising mcm orang tu tak tahu apa nak buat...

-fitrah mcm2

-teruskan, sibukkan diri, Bila penat tido je ! kau nak paksa diri kau wat ape, kau jugak yang sakit kang,  Mcm aku, pakse2 diri, dah rasa nak demam la itu la haha.. Tapi mind set la, katakan pada minda "keep cool bebeyh!" selain kau buat benda tu mgharap redha ALLAH semata, buat sume benda kerana ALLAH kan, kalo tak, kau mmg tak buat pemalas.

-jgn nk mengada2 merungut membebel, haha. BYE.

No comments:

Post a Comment