hidup tenang tanpa serangga!!

Sunday, May 29, 2011

pengAJARan SEM lepas

salam, sihat keww? dah lama i dok kat tanah yg jauh giler dari Malaysia ni, masih teringat2 masa first2 datang sini dulu..
Betapa cuaknye perasaan time tu dlam jiwa mcam2 persoalan timbul, boley ke ak survive kt sini? ak pham ke pe yg arab ckap? byk sgt org hebat ak ni cmner? tuhan saje yg tahu jiwa dan perasaan time tu sbb tak tahu lagi ape yg akn berlaku pada masa hdapan.

Alhamdulillah, dah 2 sem dilalui di sini, budak junior yg baru masuk dulu, dah nk jadi kak senior kpda adik2 junior plak nanti.. wlaupunbgaimanapun, still gak dak mentah yg bnyak tak tahu lagi. alaisa kazaalik? erm.. sungguh, dok sini hati kena kuat nak mampus hehe, tambah2 org yg tak hebat sgt cam aku ni, tapi ak brsyukur, tu yg penting.. sungguh gak, org yg cam aku ni kena sungguh juhud dalam study haha.. amin.. yg paling penting yakin kat Allah ngn husnuz zhon.

yg dapat i perasan la, org yg hebat ni cam ada 2 jenis.. samaada dia memang hebat //ATAU// hidup dia lain sikit ngn org lain maksud lainnye dari segi macam2 ar cume kita tak tahu ape menda yg lainnya ataupun kita tak nampak.. faham ke?

ok, masuk kpada tajuk utama 'pengajaran sem lepas'
... ni artikel saya ar,, org lain tak tahu..
*Allah, parents, study awal, amik penting giler setiap yg dr. ajar dan ckap, dpatkan soalan2 lepas, nota2 org lain/ape2 je, selalu jmpa dr. sampai dia ingat nama kita, semua menda kena faham tak ley biarkan, kalo tak pham tnya sape2/arab smpai paham, jgn expect bahagia, tabah, husnuzZhon, buat nota/latihan yg memudahkan kita di masa hadapan untuk melihatnya/membacanya, berani amik tindakan yg memberi manfaat kpda diri sendiri, mudahkan urusan org len, ajar org lain bgi dowang faham gak, setiap subjek amik penting jgn separuh je, buat baik, lagi?? pikir sendiri..

ooww, tiada sapa yg faham hati kecuali Allah, wa laa haula wala quwwata illa billah.

No comments:

Post a Comment