hidup tenang tanpa serangga!!

Tuesday, May 31, 2011

kesunyiAN

sALAM, sihat kew... cukup makan tak? semenjak dua menjak ni ak tadak mood nak mkan sb org umah dah tadak balik malaysia.. sedih hidup ak menumpang mkan di rumah org.

Hari2 yg berlalu sebenarnya byk pngajaran yg ak dapat.. setiap perkara yg tertakdir pada diri aku. macam2. cume aku ni ajew nak ngambil iktibarnye atau tidak.. Hari ni tibe2 internet laju nak mmpuih, pewh best i dapat baca apa yg i nak baca.. Salah satunya pasal 7 lapisan langit.. mmg menarik giler baru kuu tahu walaupun artikel itu dalam bahasa indon.. subhanAllah je korang dapat sebut betapa hebatnye..

Hari tu pegi AQOBAH, dikatakan kita dok merantau jauh ni tadak pamily sedara mara kecuali MEMBER kalau sakit ke hapew.. ditakdirkan time untuk bershopping, ak sakit perut ya amat tuhan ajew yg tahu.. maka dok la dalam bas ditinggalkan member2 yg wajib shopping untuk pamily di malaysia.. di saat sakit meleleh air mata tadak sapa tolong, ditakdirkan pkcik driver arab tu punya bini dan 2 anak dia dok care kat ana, alhamdulillah.. dowang bgi mkan panadol, buatkan air daun miramiyye, mmg ak terharu giler, ase nk nangis tpi tahan jew.. dah pulak tu, letakkan tilam dan bantal tuk ak duduk, mmg aku doa ar mereka sihat sejahtera hendaknye sbb jaga ak.. stengah jam pastuh sihat sejahtera perut i, haha mmg mujarab air tu.. alhamdulillah.. next, dowang ajak jalan2 tepi pantai ana pun join la... tgkap2 gmbar, borak2, amik no tepon.. 2 anak perempuan driver yg ikut Ayat dan Asma'... yg Asma tu membuatkan ak tibe2 ingt kat nana sbb nama sama..

tak dapat nak shopping, suruh je la member belikn.. family arab tu ajak dtg umah, i kata i buzy byk kerja, hee baik tak? saya sebenarnya kagum ar dengan orang yg hebat ni.. kagum dalam diam, elok pe sbb ianya satu motivasi..

jadinya di sini, sya rasa sunyi.. saya penuhi msa dngan berjalan ke Aqobah, mlayari intrnet, bljar b.a sikit, nulis blog, msak2 sikit enjoy ngan member, memotivasikan diri dngn mlihat org hebat. tabahkan jiwa..

Saya juga melihat bgaimana mmber2 yg lain menabahkan jiwa mereka mghadapi kesunyian, haha! klakar... heee~~ suke!

No comments:

Post a Comment