hidup tenang tanpa serangga!!

Tuesday, August 23, 2011

MUSTA'MAL


SALAM.. hari ni saja wat tajuk pelik sikit.. so...
hoho, saya saja nak buat perbandingan antara dua negara..

MUSTA'MAL JORDAN vs BUNDLE MALAYSIA

a) Jordan:
dalam akhir tahun 2010, ada la pi bundle saja sebabnya murah an...
hari tu, beli byak dapat dalam 2JD sehelai, okay la kot.. kalo tak penjual tu nak
2.5JD.. harga tuk t-shirt2 je la... not winter coat.. tapi ada je member yg kata watpa beli bundle org dah pakai, yeww...i tak kisah la, yg penting u kena pndai plih cantik la and the most important one duit tak byk melayang berbanding di mall2..
dlam prtengahan 2011, try gi kedai lain, ops dia nak 3JD .. mahal sikit tapi pndai2 la tawaq-menawaq.. kat Jordan best tawar-menawar tak macam Malaysia mostly hrga fix..
Tapi, dr. English i cakap, Jordan everyday loss thousands of dinar sbb takda sgt sistem harga fix.. sbab nya asyik mintak kurang, effect pew economi depa.. (O_o)

b) Malaysia:
Hoho, lately ni saja pi bundle at 'btg kali'? t-shirt gak dalam RM5 sume...

c) Perbandingan:

Jordan
2.5JD * RM4.2 = RM10.50 atau
3JD * RM4.2 = RM12.60

Malaysia
= RM5

#ksimpulan tob'an(ofcourse) Mlaysia lagi murah.. i luv Mlysia
*sori kalo bahasa sedikit pelik

No comments:

Post a Comment