hidup tenang tanpa serangga!!

Friday, October 28, 2011

Bila dalam KEADAAN terdesak.


POTENSI OTAK
well, assalamualaikum..

first point , pale otak kita ni mmg power gila ar, semua orang sedia maklum.
semua orang pun pandai kan,kan,kan? just dia nak pkai otak dia atau tak.. USE IT OR LOSE IT.

OTAK KALO DIOPTIMUMKAN MMG JADI POWER.. so, maksudnya kita kena selalu pakai otak kita k, brfikir akan tanda2 penciptaan ILAHI. pastu, berfikiran jauh ke hadapan, melihat masa hadapan akan sesuatu perkara yg diputuskan pada masa kini. next, berfikiran kreatif, ya'ni cntohya anda sedang melihat buku2 dan brang2 anda yg bersepah pada ruangan yg sempit?, anda pun fikir macam mana nak kemas bagi betol2 nampak selesa dan luas.. kreatif la tu, tu dari segi pengemasan peralatan. dan macam2 lagi.. anda kena kreatif okay,

otak2 kiri n kanan kan lain2, kreatif n fakta, secara general pdahal byak lagi arr.
pastuh, dalam kelas pulak kena cepat tgkap doktor cakap dan cepat salin dktor cakap ai mklumlah bahsa arab PENGANTAR ILMUNYA.. so ntara kelebihan dok sini la, kita trpaksa melatih otak kita mngkap dngn sepantasnya oleh hal yg demikian kita sedang mengoptimumkan otak kita..<< pendahuluan <<<

>>penutup>> so, fikrah UTAMA YG ingin DISAMPAIKAN PADA POST KALI INI IALAH sebenarnya kita tahu je otak kita ni anugerah power dari ALLAH cumaa kadang kita malas nk mggunakan nya

SO BILA DALAM KEADAAN TERDESAK NAK DEKAT EXAM, BARULAH TERKIAL NK MENGAPLIKASIKAN OTAK HANG, N TIBA2 ter power lak otak ni tuk paham dan ingat, betul tak? selalu camtu kan :(... jadinya, di sini, kalo kita brsungguh mggunakan otak dan dngan bantuanNYA insyaAllah okay je..
Selain itu sentiasalah brsangka baik dgn ALLAH walau apa trjadi, yg baik dtg dari-NYA yg bruk dari dri kita sendiri mmg pun.

i tak kisah, ada ak kisah??, i don't care, do i care??, خليني , let me do what i wanna do okay? i DO care what peoples say, but, actually it just okay, so i decided not to care wht people said. (O_o)??

sollu 'alannabi

No comments:

Post a Comment