hidup tenang tanpa serangga!!

Wednesday, May 28, 2014

Belajar untuk tidak bercakap

MASALAH vs PENYELESAIAN.

Belajar untuk TIDAK bercakap, memberitahu satu dunia masalah kau, 
apa yang kau tak suka, apa yang kau tak reti, apa yang kau tak nak
SELAGI kau tak mencuba untuk MENYELESAIKAN masalah tersebut.

KALAU kau tak mencuba, selamanya ekau dalam kegelapan berkata benda yang sama tanpa menyelesaikan masalah cam gitu.

SEKIRANYA, masalah itu tak jugak dapat diselesaikan , cuba untuk jangan bising bagitahu satu dunia, 
kalau terdesak, bercakap lah dengan orang yang boleh dipercayai ye .

Semoga diberi petunjuk dalam setiap tindakan.

note: tak suka dengar orang kata dia tak boleh itu , ini, KALAU disertai reason yang munasabah takpe jugak...

tambahan: Dayah kata muka aku cam takde perasaan, hehe memang pun! Itupun kalau kau boleh terima aku la.. kalau kau tak ley terima ekau boleh blah AND aku ada reason, tapi aku tak perlu cakap.

ak x suka org gedik, I will change my appearance into lion, cause I think they became like that to get people attention, and I can't let it become worse and big problem, I should teach them a lesson so that they will not become gedik to tarik people attention. get me? so what do you think about that?

No comments:

Post a Comment