hidup tenang tanpa serangga!!

Saturday, January 8, 2011

my FIRST kuih KERIA


AaaAAA!! kalau mak ada di sini bestnye... mak tengok kinah pndai buat kuih yeay!! i did the kuih with my OWN HAND keh2~

Actually, daku tension asal sume dah buat kuih keria.. dayah,nab,syahira sume buat sakan kuning sakan itu sakan inilah... yaaaaAA, inilah masanya aku mengeTEST TAHAP IQ tangan daku sorang2, mana lagi seorang?? heheh, rahsia tidak boleh dibongkarkan demi kemaslahatan bersama..(^_^)

Semalam pegi Amman dan terdengar perbualan di antara Dayah dan Nab.. Dayah kata biar je lembik kalau tepung tu bnyak sbab tu keras, agak2 gitu le ayat chef Dayah.
Maka, daku pun dok try buat.. biar je lembik skit2 masa nak uli bulat2 tu sapu tepung kat tangan, mantap wa ckap sama lu owang(**>)

Mmg amik masa yang agak lama tuk siap, lepas subuh sampai 8.30a:m baru siap, mantap tak?
sebab takda assistant nak mnx tolong dia buzy keja lain.

TETAPI, masa nak wat gula dia tuh.. daku sedar daku bubuh byak air sangat masa masak ayaq gula, tapi dah malas, lantak u la.. MAKA NATIJAHNYA, gula yang disira tak menjadi TETAPI mmg sedap. alhamdulillah. my first kuih keria ever.

No comments:

Post a Comment