hidup tenang tanpa serangga!!

Saturday, February 26, 2011

jGN bace ada JARUM

Salam, takde pa nak kata. saja buang masa pikiran ntah ke mana, jiwa kacau, minum cincau..
Biasa le anak mane tak rindu mak bapak, tak kire gak nak balik.....!! Kalau jiwa kacau takda mood nak wat pa pun, tido ja..
Hari niey da something yg wat jiwa terkedu n terkesima, haha... sabar je la... tu la, jgan jadi المطتفلة () gelaran yg dak laki markaz lughah tersalah bagi kat daku, ngok ngek depa tu.. haha, ustazah halah yg kata mksud dia salah sbenaqnya kuang2~..
Terima kasih kpd Najihah Mohd Taupiq krana telah masakkan untuk kami, i n hanum.. Ikan...masak kicap, sedap sampai abes nasi kami makan, wek2 :P jiha!
Daku ada lagi satu harapan nak beli MESIN JAHIT, gilers tak?? haha, daku taknak bakatku terpendem ceh, poyo bangat. Tapi, tu leh dia mak daku yg ajar sojak kocil hingga dewase haha.. sory la, i suke gelak sowang2.. hampir setiap tahun baju raya jahit sendiri, kecuali time ak peksa besar cam SpM, time tu baru tempah jew tak sempat daku nak menjahit. Saya syg mak saya ajar saya jahit manyak menda.
Memang bising ar mesin jahit tuh, gedugunggedagang kakah. Pernah jew ada zaman kejatuhan di mana kain yg dijahit tak proper jahitannye namun itu merupakan pengalaman sehingga berterusannye zaman kegemilangan era jahitan heheh...yg terkilannye tak sompat nak menjahit kain kurung yg dibeli oleh daddy coz sgt buzy.. but i like the pattern, flowering and purple.. if i'm not mistaken haha, ntah2 yg tu adik i punye..
Jarum mesin jahit tu tak penah ar lagi terkena jari, cume bile jahit manual tu pernah le sekali dua, a'di lee tu.. tapi kesian kat mok saye kalo tercucuk jarum kat jari mase jahit kain ke ape secara manual, sebab kain tuh saya punye i malas nak jahit ohoh rajin nye anak dare, ala tapi mase tuh nak kasih sayang air tangan jahitan mok, (^_^) merepek la ko lia..
adik saye anas dah bulat moge2 satu hari nanti dia kurus haha mesti sume pun tercengang..
TOTTORO,PONYO~~~

No comments:

Post a Comment