hidup tenang tanpa serangga!!

Sunday, February 13, 2011

madaris wakaley depan Sakanku

Salam, saje nak citer budak2 arab depan sakan daku nieyh.. Bilik i neyh setentang dengan sekolah rendah dak2 urduni n ieyh. Kdang2 bile boring daku termenung le melihat keluaq tingkap.. memang depa 24 jam memokak tapi i tak kisah, nama pun budak.

PAGI, "(wahid,senin,thalas,arba')" ada la dalam seratus kali cikgu depa sebut pagi2 bute kat pdang perhimpunan, dowang punya exercises angkat tangan, turun tgan, angkat turun, dah la laju2 cikgu dowang sbut. LAwak daku tengok. sekolah tuh ada dak perempuan tapi bile perhimpunan tak penah nampak dak2 prempuan beratur, Dan ada gak sesi membaca surah hafazan, dengar la suara dak urduni baca surah dalm kelam pepagi tuh sedap je dengar...

REHAT, tak laen tak bukan of course depa dok main cam kanak2 la, da yg main bola sepak, ada yag main kejar2, yg main buli2 orang pun ada, tapi main bola sepak tu la yg paling ketara 24 jam tak penah berenti main, time org solat jumaat pun riuh dok main bola sepak tak pi masjid umuq lbih kurang skolah menengah.

SIANG, ni yg paling best nak citer, heheh.. dah mmg 'aadi daku nampak dorang fly, mule2 campak beg ke luar tembok skola, pastu baru le panjat dinding tuh keluar dari skolah, baik kan dak2 nieyh? ada yg agi best, cikgu dorang baru keluar kelas dan turun tangga, then ada sorang budak nieyh baling bola kertas kat blakang cikgu tuh pastuh cepat2 dia lari jgan bagi cikgu nampak keh2.. slain tu, ada gak yg kena panggil cikgu disiplin dan menangis2 dak tuh, haha padan muke.

PETANG, mengikut hisab, dorang balek dlam 4pm gituh, namun bola tetap di kaki.....
NI LAA GMBAQ SEKOLAH MADAARIS WAKAALEY

No comments:

Post a Comment