hidup tenang tanpa serangga!!

Wednesday, December 29, 2010

RINDU KEHIDUPAN LALU...

sALam,lam,lam..
windu....windu mak,abah,acap,mia,nana,anas,ucu,pakandak,wanYam,wanLimah,wanSakmah,wanMunah,dan semua.....

Wa!! rindu kehidupan di rumah simpang tiga yang selalu dilewati orang yg mintak tebu depan rumah, yang mintak bunga melor belakang rumah.
Lebih dari itu, setiap sudut rumah itu mempunyai kenangan yang tersendiri. Setiap masa yang berlalu di rumah itu ada kenangannyeee. aaaa!! la yajuz!!
Mesti bila pulang ke rumah itu daku akan sentuh setiap sudut rumah itu dan membayangkan kenangan lalu bahkan menyentuh dapuq gas serta mesin basuh iza mumkin...
Ketahuilah kome bahawa sesungguhnye mengenang kenangan lalu sangatlah indah sehingga boleh membuang masa selama 2jam apabila diceritakan kepada orang lain seperti yang berlaku di bilik 120. LA YAJUZ~~~

Di rumah itu, depan rumah ada taman permainan, belakang rumah pun ada taman permainan.
Memang daku bahagia masa kecil2 dahulu memanjat tiang buaian,bergayut bak superwoman,aaaa! la yajuz~ Paling best masa mule2 pandai bwak bsikal, tak pandai nak pkai break basikal menonong terus kat simpang naseb baik kereta tu tak langgaq hon aje, basikal daku langgaq kereta orang pun penah, luka lutut ar jatuh basikal. DAN, aksi merbahaya paling best di kkb, turun curam bukit guna basikal memang mantap ar. bahagia betul.

Start form one, dah rasa tak layak nak main kat taman permainan tuh, wlaupun dalam hati daku nak main weyh! tapi malu plak kalo ada makcik2 nampak aku main kat situ.. So, teman adik main je lah.. bile depa dah besaq sikit dah pandai pergi sendiri taman mainan tuh, maka hidup daku berubah sama sekali... tak penah dah keluar rumah petang2, betapa solehahnye daku kuang3~ cuma keluaaq dgan makbapak je dalam kereta ptang2 kalo depa nak jalan.
AA! la yajuz! nak balik~~ kkb yang dicintai.... huk2, mak..sayang mummy and daddy..

ADA SEORANG KAKAK TU PESAN(hehe kpda kakak yg berkenaan baik tak I?) kita JANGAN AR MALU cakap 'sayang mok', 'sayang pok' kat depa. Daku pun nak wat gak selalu camtuh, wlaupun ada sesetengah yang rasa ego nak wat gituh. SEBAB, bile depa dah takda, tak rase menyesal ke nak dowang tahu bahawa kita nieyh intan payung depa nieyh sayang sangat2 kat depa? APA RASA KALAU ada orang kata dia sayang kat kite? (o_O) <----mesti muka korang jadi camni.. muahahah!

Terimalah syair dariku:

INDAH SUNGGUH BUMI KENYALANG,
INDAH LAGI KKB KU SAYANG,
ZAMAN BATU JANGAN DIKENANG,
KALO DIKENANG JIWA MELAYANG,

AAa!! rasa cam nak buat novel je pasal kehidupan lalu. hal mumkin?

No comments:

Post a Comment