hidup tenang tanpa serangga!!

Saturday, June 4, 2011

ada REZEKI, insyaAllah

SAlam, tumpang gembira sikit trhadap mereka yg diberi kesempatan menunaikan umrah, menjadi tetamu di baitullah.. gunakan sebaiknya kesempatan dan nikmat yg diberi.

Sape je yg tak teringin nk pegi? sume pun teringin... sangat.. ingin.. tambah2 bile dengar nenek cerita masa dia pegi wat haji kat Mekah dulu. Macam2 cerita dia, mmg betul2 terkesan. Nek kata kalo boley dia nak pegi lagi.. kalo dia ternampak kat tv pasal baitullah, dia menangis..

antara cerita nenek(wan), sory suke pnggil wan.. cerita ni mmg kuasa Allahuakbar..
....wan kata hari tu dia nak wat solat dhuha, dan solat dhuha kan kena baca surah dhuha.. jadinya wan kata dia tak pernah hafal surah tu dan tak tau pun kot, biasa la sbb org tua. so, dia berdoa dlm hati bertawakkal Allah mudahkan.. dan dgan kuasa Allah lidah lancar je baca surah tersebut dlam solat sunat dhuha dan terus ingat smpai skunk.. cerita ni diceritakan masa i kecik..

next, nenek i sakit lutut sikit susah jalan lambat sikit.. masa tu kat masjidilharam kut, wan kata time tu ramai giler orang.. sbb musim haji mesti la ramai org.. jadinye, wan doa dalam hati supaya mudahkan urusan... dan tibe2 je mcam ada je ruang untuk jalan dan tak bersesak, subhanAllah.. mmg makbul sungguh apa yg terlintas di hati, BAITULLAH..

aDA jugak cerita cikgu lelaki dh tua(pnggil 'sir') masa sya drjah 6.. ni citer pasal jgn kedekut plak.. masa kat mekah tu ada peminta sedekah, pastu sir mcam tak kasi kat budak tu.. duit dalam poket masa tu ada dalam something no 3 .. Jadinye, bile dah balik Malaysia, Allah uji....
something happen kat anak perempuan dia, dan terpaksa di hantar berubat dan duit habis dalam rm3000.. camtu la mafhum ceritanye....

jadinye, kalo ada rezeki, dapat la pegi..... kan2? :)

*melelapkan mata selama 1jam tak tidur2 gak, jaga selama 2jam smbil blogging, next tiduq.. perlu ke dinyatakan? ya, sbb tengah sorang2 spaya hanum tahu, haha

No comments:

Post a Comment