JANGAN TAKUT UNTUK BERJUANG

Friday, June 6, 2014

Pajeri Terung

Hari ni masak pajeri terung,

Merindui masakan emak saya,
biasa nya kalo mak pegi kerja, saye yg kena masak,
tapi mak masak lagi best, terasa bahagia haha.

ayam kunyit, pajeri, umai
Pajeri nenas pun sedap. Dia punya umph ialah rasa masam2 manis, omaiGod dengan rasa kerisiknya grr.. 

Bahan-bahan:

1) Tumis Bunga lawang
    Kayu manis

2) Bawang besar + bwg putih *blend
    cili kering sikit / cili apa *hancorkan
    udang kering *hancur

3) Terung 

4) santan
    garam
    kerisik
   gula sikit
    air


Cara-cara:

Campak semua siap, hehe. 1 2 3 4
Pastikan terong betol-betol dah masak okay?? Lama sikit kena pasang api bagi masak.
Masak kering.
Pastikan masak sampai warna gelap.
Jangan lupa ajak Jiha makan sekali kalau dah masak.

-----------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment