hidup tenang tanpa serangga!!

Friday, July 29, 2011

PERANTAU BALIK!!!

lalalala, lalalala.. muahahahah.. lama bebenau rasanya aku merantau nak balik weyh! hidup perantau setakat hari ni masih buzy dgan exam final, 2 paper .. haha, omak apak i miss u all..

Lepas habis exam kamik bercadang terus pindah umah baru yg di sewa JD200 sebulan bahagi 4 orang.. lepas tu sebelum flight brcadang nak mntak maaf ngn sa'dun kalo ada salah silap, kah2.. apo kojadah nak mintak maaf ngan arab tuh..

Hidup perantau sunyi bebenau sejak 1 jun smpai skunk, makan tak menentu, tidur tak bertempat, apakah? baru je tadi mkcik Daia bsama syabab2 mngangkat barang mkcik Hanum!! Hai hanum! wat pe? ramai dah yg pegi berhijrah hidup di rumah baru, tggal aku kesepian ditemani waktu berbaki study niha'i.. pewh!! balik kg!!

Lama weyh tak balik cuba kira 18/9/2010-7/8/2011 a'di2.. kalau dekat CEMARA,SHAH ALAM tuh.. boley le balik tiap2 mggu, tu pun buat punah duit je.. pergibalik dalam RM15(naik KTM) plus 'jajan' RM5 buat mengunyah.. tambang teksi lagi RM5 dah RM25 kalo 5 minggu? RM125. gila sadis sebab tu aku TIDAK balik tiap2 minggu.. Aku selang2... hehe, teringat masa kritikal duit habis sb penaja tak masukkan duit lagi, my parents.. i'm trying my best, this is all i could do, this's my LIMIT but i always take off my study you know i did, pray for me mama n daddy. haha.

Saya harap balik nanti saya jadi anak yg rajin bebenau amin.. kita MESTI tidak menyia-nyiakan masa di rumah kite yee kpada perantau2 yg bakal balik..

yg penting,
FLIGHT
KUWAIT AIRWAYS
7/8/2011
AHAD
DEPART:122OPM
ARRIVE:1420PM
*aku tak tahu waktu arrive tu malaysia ke Jordan.. of course ar waktu Malaysia apakajadah waktu jordan.

1 comment: